Forskning

Forskningsnetværk

Forskningsoversigt

ressourcer

Deltag i undersøgelse af, hvilke værktøjer og tiltag der bruges og efterspørges mest inden for patientkommunikation lige nu

Dansk selskab for kommunikation i sundhedsvæsenet ønsker at skabe overblik over tiltag inden for mundtlig og skriftlig patientkommunikation – store som små. Hensigten er at skabe grundlag for videndeling på området.

Vi har brug for dit input – også selvom I ikke har haft særlige kommunikationstiltag. Alle initiativer skal med – oplæg, temadage, kurser … enhver form for tiltag, der har haft til hensigt at styrke patientkommunikationen hos jer. Også initiativer der måske ikke er afsluttet endnu, eller som ligger “langt” tilbage.

Blandt deltagerne trækker vi flere vindere af Helle Petersens “Det kommunikerende hospital”.

Du har mulighed for at markere de relevante svar, men du kan også uddybe dine svar i kommentarfelterne.

Forskning danner grundlag for kvalitet

Forskning i kommunikation i sundhedsvæsenet  giver det nødvendige grundlag for professionel kommunikation. I SKS hjælper vi hinanden med at få et let overblik over relevante forskningsresultater. Vi udarbejder evidensbaserede anbefalinger til kommunikation på baggrund af forskning og tilbyder et tværfagligt forskningsnetværk for medlemmer. Samtidig har vi et tæt samarbejde med nationale og internationale forskere blandt andet gennem netværket EACH.

Nemt overblik over forskningsresultater

Nogle forskningsområder beskrives af en dansk specialist på området, men SKS oversætter også relevante forskningsreviews til dansk, så det er nemt at danne sig et overblik over nationale og internationale forskningsresultater. Vi prioriterer forskningsreviews, der er særligt relevante for kommunikation i sundhedsvæsenet – generelt eller fordi de belyser en aktuel problemstilling.

Publikationer

Enkelte publikationer fokuserer på forskningsresultater inden for patientkommunikation:

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.